Shpikje nga Arben Vrapi
Kërkoj investitor për te prodhuar një shpikje dhe te tregtohet ne tregun ndërkombëtar. Të interesuarit te kontaktojnë ne Tel;00386-49139569 Email;arbenvrapi@yahoo.com, Tiranë
Ekonomia e Dijes
(Definicion)
Te gjitha shpikjet nga Arben Vrapi
Të gjitha të drejtat e rezervuara.   www.arbenvrapi.com
Një shoqëri pa hierarki te cilësive te lindura mbetet gjate mediokre.
..............................................................................Arben Vrapi
..Arkiva ndërkombëtare  
...........Patentash

..Google.com -Patent

..USA  -Patent

..Evrope -Patent

..WIPO -Aplikim
Kėrkoj njė ortak pėr te prodhuar njė shpikje dhe ta tregtojmė. Shume e investuar afėrsisht 100.000 euro. Pėrqindjet 50 % me 50 % Kontakt: arbenvrapi@yahoo.com
..
Kontribuo
për financimin e
shpikjeve te reja
 
Varfëria është padije.   Arben Vrapi
Literature per Lidership te kalibrit
Winston Churchill  apo.Mustafa Qemal (Atatürk)
-The World Bank-
-World Development Report, 1999-
For countries in the vanguard of the world economy, the balance between knowledge and
resources has shifted so far towards the former that knowledge has become perhaps the
most important factor determining the standard of living - more than land, than tools, than
labour. Today's most technologically advanced economies are truly knowledge-based.  
 
  Creativity and innovation - universal natural resources

......................................"Imagination is more important than knowledge"
............................................................................................................Albert Einstein
......................................"Dija është e përkohshme, imagjinata e përjetshme"
.................................................................................................................Arben Vrapi
  ArbenVrapi.com
 
   
 
  .  
 
.
Kontakt

Një ndër aspektet më stimuluese dhe dinamike që ndikon në ekonominë e Britanisë se Madhe është
ndërgjegjësimi për të drejtën e Pronës Intelektuale që kontribuon në mënyrë te gjerë në prosperitetin
e këtij vendi.
Gjithashtu nëse kjo është e lidhur dhe e mbështetur nga një infrastrukturë e përshtatshme, mund të
shndërrohet në një aset ekonomik mjaft të fuqishëm.
                          
Arben Vrapi

Në Shtetet e Bashkuara studimet në dekadën e fundit kanë vlerësuar se mbi 50 për qind të
eksporteve të SHBA tani varet nga një formë të mbrojtjes së pronësisë intelektuale, në krahasim me
më pak se 10 për qind 50 vjet më parë.  
Me shume -link  >>>>
Intellectual Property
(Definicion)
> > > >
> > > >


"Sëmundja"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mungesa e një lideri cilësor e ka kthyer Shqipërinë si një kamp te madh
refugjatesh, ku eksporti i vetëm janë “Refugjatet”
...............................................................................Arben Vrapi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evropa fillon nga Sicilia deri ne Danimarke, problemi është se
shqiptarët ku do të jenë.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Me ritmin e “sukseseve” te këtyre 20 viteve Shqipërise do ti duhet rreth 150 deri 200 vjet për tu
bere vend i zhvilluar, i ngjashëm ne Zvicrën sot.
Nuk ka vend tjetër ne bote ne 100 vitet e fundit qe 50% e popullsisë për 20 vjet te shndërrohet ne
emigrant dhe ledershipi konfiguron një shtet si një makineri idiote qe pret paratë e emigranteve
për te lyer me boje apo shtruar asfalt.
Me lidershin mediokër te këtyre 20 viteve Shqipëria po te ishte si territor ne Bangladesh shume
individë do te vdisnin nga uria por fale te qënurit ne Evrope dhe genit histerik te nje pjese te
shqiptareve qe bëjnë ne perëndim gjithshka nga me e liga deri ne gjera interesante ne kemi një lloj
ekonomie te rëndomte me paratë e emigranteve.
Rroli i një shteti modern është te shndërrohet ne një katalizator te ekonomisë, kurse shteti
shqiptar është shndërruar ne një pompe qe thith paratë e shqiptareve duke e kthyer mjedisin
ekonomik ne shkretëtirë.
Performanca e 17 viteve te Zogut është dy apo tre here me te mira se 20 vitet e demokracisë edhe
pse ne kemi me shume avantazhe teknologjike apo miqësinë me anglo-saksonet.
Vendet e zhvilluara për te bere një hap para duhet te eksperimentojnë sepse e bëjnë për here te
pare, kurse vende ne zhvillim siç është Shqipëria rrugën e kane te njohur nga vendet e zhvilluara,
vetëm i duhet te kenë një lidership.
Me vende si Shqipëria apo Greqia qe kane një ekonomi sorrogato dhe
pa kulture prodhimi ne tregje
te lira,
si pasoje e mungesës se një lidership cilësor për ekonominë flasin llogaritaret dhe jo
lidershipi.
Pas viteve 90 ne mungese te ajkës se ajkës qe përben majën e shtetit, zanatçinj te rëndomte si
farmacist, llogaritare, figurant, bejtexhi u bene lidership, ne vend qe te shkonin emigrant. Ndërsa  
vendit i duhej një gjeneral.
Aq e dëshpëruar ishte situata sa një arkeolog  behet kryeministër, për rekord
guinness.
Tani është e frikshme për një mediokër te behet ministër apo kryeministër, loja nuk është me e
rëndomte, për te pasur ndonjë rezultat është shume here me e vështirë.
Ky vend duhet te filloje te prodhoje dhe një lidership zanatçi apo me prejardhje nga provinca te
thella te lindur me principe primitive parafshatare ku tjetri shihet si armik ne qoftese i pengon
synimet dhe i përpunuar nga filozofia komuniste si njeriu i ri ne te cilen mbështetej nga parime Pa
fare, Pa fe, dhe Pa atdhe, nuk kane cilesite për ta bere ketë, ne jemi ne gare me te gjithë boten.    
Koha e mediokërve te suksesshëm ne një toke te braktisur siç ishte Shqipëria ne vitet 90 po shkon
drejte fundit. Tani ka mundësi qe inteligjentet te jene edhe te suksesshëm.
Ne jemi një komb i ngjashëm me Izraelin
Shqiptaret kane qeverisur perandorinë Osmane me te madhe te kohës nga 560 vjet qe ishte
perandoria  150 vjet kane qeverisur
39 kryeministra shqiptare (Interviste me Studiuesin Turk) apo
siç thotë shkrimtari
Amerikan H.C. Armstrong ne librin e tij Grey Wolf (Ujku i Murrme) Mustafa
Kemal (Ataturk) babain e kishte Shqiptar dhe nenen Maqedonase
(Per me shume wikipedia.org) .
Lista e te gjithe kryeministrave te perandorise osmane.
Pra ne ishim osmanet ne ishim perandoria, sot nuk jemi ne performancen me te mire qe duhet te
ishim.
Mustafa Qemal u shpall me ligje nga Parlamenti i Turqisë me 24 Nëntor 1934 "Atatürk"  Babai i
Turqisë, kur ishte gjalle. Ai ndërroje jete ne moshën 57 vjeç me 10 Nëntor 1938,
(Reformat epokale qe beri Mustafa Qemal Atatürk vetem ne 15 vjet)
Arritjet e Ataturkut janë te atilla qe ti bashkosh të gjithë kontributet e çapaçulëve që qeverisën më
pas Turqinë në 80 vitet e fundit nuk i afrohet as 10% të tij.          
Sa për informim edhe himni i Turqisë është shkruar nga poeti
Mehmet Akif Ersoy qe babain e
kishte shqiptar
Duhet te fillojmë te kemi respekt për veten qe te mund te vlerësojmë karrigen e kryeministrit qe
është shume e rëndësishme  për perspektiven e vendit, kush do te ulet aty. Sipas studimeve te
bera ne Amerike ne qoftese aty ulet një barbare ai tërheq si me magji ne staf barbaret dhe kur ulet
nje talent ai tërheq talente,  kur ulet një menaxher i nivelit te dyte ai tërheq te nivelit te dyte.
Pretendentet për tu ulur ne karrigen e kryeministrit qe nuk kane programe për ta bere Shqipërinë
Izrael jane te paafte te ligj dhe përfitues te vegjël.
Ne zgjedhjet e ardhshme starti për te kandiduar për kryeministër duhet te jete programe
ekonomike qe sjellin rritje mbi 10% për vendin. Me ketë mënyre do te dekurajonim kandidatet
mediokrit qe garojnë vetëm me ane te shpifjeve dhe i harxhojnë vitet shqiptareve me broçkulla.
5% rritje ekonomike vjen nga kriminaliteti shqiptar jashtë,  5% duhet te vije nga zgjedhja e personit
për kryeministrit.

Gjendja e Ekonomise se Shqipërisë

Unë jam i gatshëm te ndërtoj dhe ta zbatoj një plan kombëtar për zhvillimin e Shqipërisë qe për
rreth 20 deri 25 vjet te behet vend i zhvilluar i ngjashëm me Izraelin apo Korenë e Jugut.
Sa per informacion keto dy vende e kane nisur nga zeroja dhe per 40 vjet jane bere vende nga me
te zhvilluarat ne bote.
Ne mungese te lidershipit cilësor Oponencën e këtij plani dëshiroj ta beje Organizata Botërore e
Pronësisë Intelektuale, ku unë kam certifikuar shpikjet e mia.
Link:
http://www.wipo.int/
Gjithashtu me duhet edhe një lidership me intelekt mesatar qe te ketë ambicie për ti bere vetes një
përmendore.
Programi (medioker) i qeverise për Zhvillimin Strategjike te Inovacionit

(Shembull, si duhet )     Building Ireland’s Knowledge Economy?

(Research)   Building a knowledge economy

"Terapia"
> > > >
The world is yours
Me duhet te flas tani qe mediokrit te me dëgjojnë pas 20 vjetës..    Arben Vrapi
Me  neveri do te bashkëpunoja edhe me lebrozët qe qeverisin vendin vetem qe Shqipëria te behej Izrael. .
      
(Shenim; Kjo shprehje i perket qeverise para zgjedhjeve te 23.06.2013)                            Arben Vrapi
(Video) Top 10 Differences Between Managers and Leaders
( Shqiperia ndodhet ne vendin e fundit )
Lider është një individ qe sjell atë qe nuk e sjell koha.  Arben Vrapi