Fjale te urta nga Arben Vrapi


1-  Një njeri e ka të pamundur të ndryshojë kohën.       -Arben Vrapi

2-  Natyra stimulon përsosmërinë dhe përsosmëria Bukurinë.       -Arben Vrapi  

3-  Qëllimi i jetës është eksplorimi dhe përsosja.       -Arben Vrapi

4-  Ne qoftese te gjithë te thonë se ideja jote nuk vlen, ka mundësi qe ajo te jete gjeniale.      -Arben
Vrapi

5-  Naiviteti është një e vërtetë e pa qytetëruar.       -Arben Vrapi

6-  Të gjithë ata njerëz që nuk dinë të bëjnë gjëra të përsosura quhen normal.       -Arben Vrapi

7-  Demokracia reale është një garë e vazhdueshme që krijon piramida vlerash te lindura ku njerëzit
ndjehen të vlefshëm në pozicionin e tyre.      
 -Arben Vrapi

8-  Inteligjenca, Bukuria dhe Forca japin Dashuri. Dashuria jetë dhe jeta përsosmëri.          -Arben Vrapi

9-  Madhësia e nderit që i bëni një njeriu, matet me sasinë e humbjes që ju i bëni vetes.       -Arben
Vrapi

10-  E shkuara dhe e tashmja projektojnë të adhtmen.       -Arben Vrapi

11-  Kur jeta i afrohet ideales fillon fillimi i fundit.         -Arben Vrapi      

12-  E vërteta absolute është 3D e shtrirë në kohë, pak njerëz kanë aftësinë për ta parë të tërën.      
                                        -Arben Vrapi
13-  Vlerat e një shoqërie dalin mbasi njerëzit jetojnë normal.       -Arben Vrapi

14-  Dija është një mur që i janë vënë tullat një nga një.       -Arben Vrapi

15-  Vetëm qytetërimi i merr vlerën e vërtet inteligjencës njerëzore.       -Arben Vrapi

16-  Problemet tremben nga guximi.       -Arben Vrapi

17-  Trim i vërtetë është ai që është i vetëdijshëm për pasojat.       -Arben Vrapi

18-  Hipokrizia është një sëmundje që izolohet me përçmim.       -Arben Vrapi

19-  Të qenurit i mirë për dikë do të thotë se morali yt është i përafërt me të atij.       -Arben Vrapi

20-  Nëqoftëse nga e vërteta nuk ndjehesh mirë, problemet i ke me veten.       -Arben Vrapi

21-  Fillimi i suksesit është meditimi.       -Arben Vrapi

22-  Alternativa më e mirë e mundshme është realiste, të qënurit realist është e shëndetshme.      
                                             -Arben Vrapi
23-  Lakmia është pasiguria e një primitivi.       -Arben Vrapi

24-  Jeta jepet vetëm një herë, thuaje mendimin tënd.       -Arben Vrapi

25-  Jeta pa gjurmë është një përzgjedhje nga e keqja.       -Arben Vrapi

26-  Përgjegjshmëria është të kesh pranuar moralin e kohës.       -Arben Vrapi

27-  I përgjegjshëm është minimalja për të qenë njeri.       -Arben Vrapi

28-  Në rininë e pleqërisë ndahet e vërteta nga e pavërteta.       -Arben Vrapi

29-  Mefshtësia është një njeri pa emër.       -Arben Vrapi

30-  Gjurma është arkivi i jetës.       -Arben Vrapi

32-  Inteligjenca, guximi dhe dinakëria japin Ego,Egoja Lavdi,Lavdia shkatërrim.       -Arben Vrapi

33-  Mundimi i njerëzve është për të qenë të vlefshëm.       -Arben Vrapi

34-  Jehona e gjurmës që lë njeriu, varet nga pesha e tij.       -Arben Vrapi

35-  Të dashurosh dikë, ke bërë idealen të jetueshme.       -Arben Vrapi

36-  Dimensioni i njeriut lind, zbuloje atë.       -Arben Vrapi

37-  Dëshira për të zbuluar të panjohurën është promotori i zhvillimit.       -Arben Vrapi

38-  Ndihmoje dëshirën.       -Arben Vrapi

39-  Tjetri njihet ne aksion.       -Arben Vrapi

40-  Koha ne vetvete nuk ka vlere por behet e tille kur prodhon vlera.       -Arben Vrapi

41-  Suksesi fillon nga dëshira dhe këmbëngulja.       -Arben Vrapi

45-  Madhësia e frikës është e barabartë më madhësinë e padijes.       -Arben Vrapi

46-  Pasiguria është zhvillim.       -Arben Vrapi

47-  Natyra jep talentin puna rezultatin.       -Arben Vrapi

48-  Aftësia i ngjan lirisë.       -Arben Vrapi

49-  Të jesh vetja është e rehatshme.       -Arben Vrapi

50-  Biznesi eshte pasion, kurajo dhe vizjon.       -Arben Vrapi

51-  Të kesh pranuar veten është paqe për veten dhe për të tjerët.       -Arben Vrapi

52-  Cilësitë e një njeriu formulojnë kërkesat e tij.       -Arben Vrapi

53-  Dashuria e femrave eshte si e maces kurse e meshkujve si e qenit.      -Arben Vrapi

54-  Shpresa që lind mbas dëshpërimit është me këmbë në tokë.       -Arben Vrapi

55-  Kur ligësia vjen nga stomaku falet, kur vjen nga mendja ndëshkohet.       -Arben Vrapi

56-  E vërteta është një proces evolutiv.       -Arben Vrapi

57-  Sa e rehatshme është të jesh popull dhe sa e vështirë është të jesh prijës i tij.       -Arben Vrapi

58-  Pangopësia është frika nga pa aftësia.       -Arben Vrapi

59-  Të jetuarit e jetës është aftësi, të jetuarit pas saj është virtyt.       -Arben Vrapi

60-  Pasqyra të nxjerr jo si je por si ndjehesh.       -Arben Vrapi

61-  Kur padia është e thellë, Shpresa nuk vjen nga arsyeja por nga dëshira.       -Arben Vrapi

62-  Telepatia është imagjinata e së mundshmes.       -Arben Vrapi

63-  Pozicioni i pa merituar është pa dinjitet.       -Arben Vrapi

64-  Imagjinata e ka përsosur botën.       -Arben Vrapi

65-  Një shoqëri pa hierarki te cilësive te lindura mbetet gjate mediokre.       -Arben Vrapi

66-  Zgjuarsia është dembele.       -Arben Vrapi

67-  Zgjuarsia është e heshtur.       -Arben Vrapi

68-  Botën e kemi ndryshuar sipas dëshirës sonë dhe jo sipas ligjeve të saj.       -Arben Vrapi

69-  Kur dinjiteti mbështetet tek aftësia, prodhohen vlera.       -Arben Vrapi

70-  Kur suksesi është fillimi i sukseseve, fillon lavdia.       -Arben Vrapi

71-  E vërteta absolute nuk ekziston.       -Arben Vrapi

72-  Paraje është vlerë, Dija pasuri, Imagjinata thesar.      -Arben Vrapi

73-  Qëndro larg nga një njeri që nuk di, sa di.       -Arben Vrapi

74-  Inteligjentët më mirë flasin me gjuhën e syve.       -Arben Vrapi

75-  Veprimet e një njeriu varen nga dija e tij imagjinata dhe karizma.       -Arben Vrapi

76-  Mik është një njeri që përjeton dhimbjen dhe gëzimin tënd.       -Arben Vrapi

77-  Fuqia përbëhet nga informacioni inteligjenca dhe puna.       -Arben Vrapi

78-  Lider është një individ qe sjell atë qe nuk e sjell koha       -Arben Vrapi

79-  Në garën e jetës njerëzit e zakonshëm sapo mbushim stomakun largohen. Garën e mbarojnë
talentet.       
-Arben Vrapi

80-  Një njeri e admiron, se do ti ngjash.  -Arben Vrapi                                                                                  

81-
...•   Kur nuk e sheh atë që duket, je dritëshkurtër
.........•   Kur e sheh atë që duket, je normal
.........•   Kur e sheh atë që nuk duket, je largpamës.       -Arben Vrapi

82-  Trego arsyen, perse nuk e duron të vërtetën.       -Arben Vrapi

83-  Jeta është e bukur kur e sheh me sytë e fitimtarit dhe e tmerrshme me sytë e humbësit.       -
Arben Vrapi

84-  Lejoj problemit kohen e duhur për tu zgjidhur.        -Arben Vrapi

85-  Dhurata nga zemra është Dhuratë.       -Arben Vrapi

86-  Kur ndjehesh mirë i varfër nuk bëhesh kurrë i pasur.       -Arben Vrapi

87-  Më lejo të dyshoj, që të besoj.       -Arben Vrapi

89-  Kujtimi është shumë i rëndësishëm në marrëdhëniet e gjitarëve.       -Arben Vrapi

90-  Varfëria është çështje karakteri. Karakteri lind.       -Arben Vrapi

91-  Unë jam Shqiptar sepse një tjetër është Amerikan apo Gjerman.       -Arben Vrapi

92-  Ka tre lloje hajdutësh, për hall, për pasion, për pasuri. Mjerisht i treti është më i respektuari.       
      -Arben Vrapi   
93-  Keqardhja është vetëm tek pak kafshe te transformuar ne njerëzit.       
-Arben Vrapi

94-  Kur vdekja nuk shihet si pjesë e jetës atëherë jeta ka vdekur.       -Arben Vrapi

96-  Ndihmoje natyrën te beje punën e saj.       -Arben Vrapi

97-  Mëndja e njeriut është e vlefshme si uji për jetën por duhet te jetë nën kontroll.       -Arben Vrapi

98-  Kujtimi është pasuria e vërtetë e kësaj bote.       -Arben Vrapi

99-  Kape jetën, jepi kuptim asaj.       -Arben Vrapi

100-  Jeta është e bukur kur e sheh turbullt.       -Arben Vrapi

101-  Gjykimi përbëhet nga shëndeti fizik dhe mendor, informacioni, inteligjenca, intuita dhe
personaliteti.        
 -Arben Vrapi

102-  E ardhmja e njeriut është të qenurit send.       -Arben Vrapi

103-  Kur fatin nuk e merr në duart e tua, gabimet ja adreson të tjerëve.       -Arben Vrapi

104-  Qëllim të kesh dhe bota është e jotja.        -Arben Vrapi

105-  Sa me shume te punosh aq me shume je pranë fatit..       -Arben Vrapi

106-  Vetëm një njeri që ka dashuri ka dhe urrejtje.       -Arben Vrapi

107-  Dimensioni i dashurisë është i barabarte me dimensionin e urrejtjes.       -Arben Vrapi

108-  Të qenurit i mirë me të gjithë, je i keq me veten.       -Arben Vrapi

109-  Cilësitë e lindura, përcaktojnë objektivat.       -Arben Vrapi

110-  Njerëzit që identifikohen me mall, janë mall.       -Arben Vrapi

111-  Njeriu, bën aq sa di.       -Arben Vrapi

112-  Prapaskena e shkëlqimit është gjithmonë e ndotur.       -Arben Vrapi

113-  Njerëzit që nuk pëlqejnë kafshët, mjerisht akoma nuk janë bërë njerëz.       -Arben Vrapi

114-  Instinkti i përzgjedhjes së të bukurës është ligji i përsosjes së natyrës.       -Arben Vrapi

115-  Të ndjehesh i vlefshëm është kuptimi i vërtetë i jetës.       -Arben Vrapi

117-  Njeriu bëhet djall sepse ka dështuar të bëhet engjëll.       -Arben Vrapi

118-  Demokracia e vërtetë është një garë që krijon vazhdimisht piramida vlerash.       -Arben Vrapi

119-  Më e rëndësishme është ta fitosh të drejtën se sa të kesh të drejtë.       -Arben Vrapi

120-  Pak gjitarë janë njerëz.       -Arben Vrapi

121-  Vrite shpresën e djallit.       -Arben Vrapi

122-  Respekti është vlerë që nuk dhurohet por meritohet.      -Arben Vrapi

123-  Ne ketë bote vijmë vetëm, rrugën e bëjmë me te tjerë dhe përsëri ikim vetëm.       -Arben Vrapi

124-  Mos e humb çastin, ai nuk kthehet më.       -Arben Vrapi

125-  Gjerat kane vlere ne kohen dhe ne vendin e duhur.       -Arben Vrapi

126-  Gjuha është për mediokrit, sytë për inteligjentet.       -Arben Vrapi

127-  Shpresa te ngop.       -Arben Vrapi

128-  Më keq jetojnë të varfërit me para se sa ato pa para.       -Arben Vrapi

129-  Kush nuk qëndron vetëm, nuk rritet.       -Arben Vrapi

130-  Nuk është e rëndësishme sa jep por sa dhemb ajo qe jep.       -Arben Vrapi

131-  Largpamësi, sheh me vështirësi afër.       -Arben Vrapi

132-  Suksesi është një pune e gjate e planifikuar mire.       -Arben Vrapi

133-  Kur nuk di, beson se di, kur di pak kupton se sa nuk di.       -Arben Vrapi

134-  Intelektual është një njeri kur veprimet dhe gjykimet e tij nuk kane kohe dhe hapësire.   -Arben
Vrapi

135-  Me vështire është te fitosh pak se sa shume.       -Arben Vrapi

136-  Jeta është një kujtim, jetoje atë.       -Arben Vrapi

137-  Vrapo pas ëndrrës.       -Arben Vrapi

138-  Rrite me dashuri ëndrrën.       -Arben Vrapi

139-  Jeto për vete dhe jo për te tjerët.       -Arben Vrapi

140-  Dëshpërimi fillon, kur edhe maksimumi nuk mjafton. .       -Arben Vrapi

141-  Inteligjenca lind, ajo fisnikërohet nga dashuria.       -Arben Vrapi

142-  Ëndrrat kanë nevojë për imagjinatë dhe me pas përkushtim për ti kaluar nga vizioni
abstrakt në jetën reale.       
-Arben Vrapi

143-  Njeriu dëshiron te ndjehet, qe ekziston.       -Arben Vrapi

144-  Ndihmoje ëndrrën.       -Arben Vrapi

145-  Varfëria është padije.       -Arben Vrapi

146-  Biznesi nuk niset pse je i varfër por se ke cilësitë e një prijësi.        -Arben Vrapi

147-  Mos i braktis ëndrrat nuk ja vlen pa to.       -Arben Vrapi

148-  Kalite durimin deri ne nacionalitet.        -Arben Vrapi

149-  Gjykimi varet nga dimensioni individual.       -Arben Vrapi

150-  Jeta është test i vazhdueshëm.       -Arben Vrapi

151-  Bota është për ty, merre....       -Arben Vrapi

152-  Fillimisht dëshiroje, pastaj përkushtohu qe ta kesh.       -Arben Vrapi

153-  Mik mund te behet nje i ngjashem me ty.       -Arben Vrapi

154-  Dashuria është një energji qe individëve te ndryshëm e shkarkojnë tek Lulet tek Kafshet tek
Njerëzit.      
 -Arben Vrapi

155-  Jeta është garë pa fund.       -Arben Vrapi

155-  Lumturia është një hapësire pa ane.       -Arben Vrapi

155-  Padija mund të të vrase nga dashuria.       -Arben Vrapi

156-  Gëzohu qe po shkon drejt majës dhe nuk po e arrit atë.       -Arben Vrapi

157-  E vërteta është një, por për njerëz te ndryshëm është e ndryshme ajo varet nga intelekti,
informacioni dhe këndvështrimi.    
    -Arben Vrapi

158-  Ne Bursën e jetës kuotohesh vazhdimisht, për disa individë edhe pas saj.       -Arben Vrapi

159-  Nuk ka gjë me fisnike se sa te jetosh brenda mundësive te tua.      -Arben Vrapi

160-  Problemi i disa njerëzve është se nuk mund te rrinë pa probleme.       -Arben Vrapi

161-  Guxo.       -Arben Vrapi

161-  Pasioni ta shpërblen.        -Arben Vrapi

162-  Mbaj larg njerëzit pa shprese, qe te mos ndyesh.     -Arben Vrapi

163-  Borxhi moral është prej djalli.       -Arben Vrapi

164-  Jeta e një individi nis pa e pyetur atë, po kështu mbaron ne te shumtën e rasteve.       -Arben
Vrapi

165-  Bëj vendin tënd ne ketë bote.      -Arben Vrapi

166-  Imagjino, Planifiko, Përkushtohu,Guxo.       -Arben Vrapi

167-  Kur shpirti e ndjen pulsin e jetës atëherë kjo është jeta e vërtet.         -Arben Vrapi

168-  Shumica e njerëzve janë statistikë, pak janë individë.        -Arben Vrapi

169-  Jeta gumëzhin, te gjithë janë ne kërkim mos e humb shpresën.      -Arben Vrapi

170-  Kurioziteti është motori i jetës.      -Arben Vrapi

171-  Rendja pas përmbushjes është katalizator i jetës.       -Arben Vrapi

172-  Mediokërit ambicioz janë djaj ne veprim.       -Arben Vrapi

173-  E vërteta është shume e thjeshte, ajo ndërlikohet nga padija.       -Arben Vrapi

174-  Dija e jetësuar ne një periudhe kohe quhen tradite.      -Arben Vrapi

176-  Jeta është ndemjet ëndrrës dhe te mundshmes.       -Arben Vrapi

177-  Gabimi është mësuesi më i mire, ne qoftëse nuk përsëritet.      -Arben Vrapi

178-  Dija është e përkohshme, imagjinata e përjetshme.      -Arben Vrapi

179-  Gjerat e reja vijnë nëpërmjet përjashtimit te gabimeve.      -Arben Vrapi

180-  Inteligjent është një person qe sheh përtej te dukshmes.      -Arben Vrapi

181-  Liria është një art qe edukohet kurse diktatura një mënyre qe imponohet.      -Arben Vrapi

182-  Problemi është katalizator i zgjidhej.       -Arben Vrapi

183-  Liria është me e vështirë se diktatura.       -Arben Vrapi

184-  Varfëria është pasoje e fikjes se dëshirës.       -Arben Vrapi

185-  Varfëria është padije.       -Arben Vrapi

186-  Liria nuk ka kuptim kur ajo ekziston.        -Arben Vrapi

187-  Liria ka çmim.         -Arben Vrapi

188- Defekti i demokracisë është se vota e një idioti është e barabarte me votën e një gjeniu.   -Arben
Vrapi

189-  Mësuesi me i mire nuk është e thëna por e bëra.            -Arben Vrapi

190-  Nuk ka fitore pa humbje.        -Arben Vrapi

191-  Fisnikëria është qesharake kur nuk është ne mjedisin e saj.        -Arben Vrapi

192-  Nuk është fat te lindesh inteligjent por rrethana e krijuara për ta vëne atë ne efiçencë.       -Arben
Vrapi

193-  Përkushtimi ndodh kur ndjen qe po shkon drejt përmbushjes.       -Arben Vrapi

194-  Jeta është ekuilibër.         -Arben Vrapi

195-  Shkalla e përgjegjshmërisë është e barabarte me shkallen e intelektit te lindur.       -Arben Vrapi

196-  Më e rëndësishme është rruga drejt arritjes se sa vete arritja.         -Arben Vrapi

197-  Mundësia gjendet, kur dëshiron.         -Arben Vrapi

198-  Seksi mund te blihet, Dashuria inspirohet.           -Arben Vrapi

199-  Varfëria është pasoje e mungeses se ideve racionale.             -Arben Vrapi

200-  I përgjegjshmi dënohet, i pa përngjeshmi mëshirohet.           -Arben Vrapi

201-  Raportin ndërmjet dashurisë dhe llogarisë e ndan vetëm zemra      -Arben Vrapi

202-  Dashuria është vetëm e jotja.       -Arben Vrapi

203-  Demokracia është një tango qe vallëzohet nga qytetare dhe jo nga shpellare.       -Arben Vrapi

204-  Nuk është dielli qe i jep tokës jetë por toka është vete diell.        -Arben Vrapi

205-  Dashuria është vete natyra, lejoje natyrën te bëje punën e saje.      -Arben Vrapi

206-  Dashuria është një privilegj i një pakice romantikesh me shpirt te paqtë.       -Arben Vrapi

207-  Lumturia është një ndjenje pa rregulla.     -Arben Vrapi

208-  Dashuria është si një simfoni qe luhet nga dy  individë ne harmoni te plote.      -Arben Vrapi

209-  Dashuria inspirohet nga vlera si Shëndeti, Bukuria, Inteligjenca dhe pasioni.        -Arben Vrapi

210-  Dashuria është vetëm për dike dhe jo për çdo ke.       -Arben Vrapi

211-  Dashuria është si te rendesh pas ylberit.       -Arben Vrapi

212-  Dashuria është përjetim i imagjinatës së ëndrrës.       -Arben Vrapi

213-  Dashuria dhe zgjuarsia nuk shprehen por jetohen       -Arben Vrapi

214-  Xhelozia është të duash Dashurinë.        -Arben Vrapi

215-  Xhelozia është roja e dashurisë.       -Arben Vrapi

216-  Jeta është boshllëk, mbushe me dashuri.       -Arben Vrapi

217-  Dashuria nuk është fjala por ndjenja nuk është gjuha por sytë.       -Arben Vrapi

218-  Dashuria është vlere, qe nuk këmbehet.          -Arben Vrapi

219-  Dashuria është hyjnore, ruaje nga tokësoret.       -Arben Vrapi

220-  Dashuria është pushtet i shpirtit.       -Arben Vrapi

221-  Dashuria është përkatësi.       -Arben Vrapi

222-  Dashuria është prehje e shpirtit.       -Arben Vrapi

223-  Dashuria është si një ëndërr.       -Arben Vrapi

224-  Dashuria është vete parajsa.       -Arben Vrapi

225-  Dashuria është përkëdhelje e shpirtit.       -Arben Vrapi

226-  Dashuria është pafajësi.       -Arben Vrapi

227-  Dashuria është naive.       -Arben Vrapi

228-  Dashuria është përmbushje.       -Arben Vrapi

229-  Dashuria është fluturim.       -Arben Vrapi
Ëndrrat kanë nevojë për imagjinatë dhe me pas përkushtim për ti kaluar nga vizioni abstrakt në jetën reale.
..............................................................................................................................................................................Arben Vrapi
Të gjitha të drejtat e rezervuara.   www.arbenvrapi.com
Kënga ime e preferuar
Dashuria është një privilegj i një pakice romantikesh me shpirt te paqtë.       -Arben Vrapi
Creativity and innovation - universal natural resources

......................................"Imagination is more important than knowledge"
...........................................................................................................Albert Einstein
......................................"Dija është e përkohshme, imagjinata e përjetshme"
.................................................................................................................Arben Vrapi
ArbenVrapi.com
You need Java to see this applet.
Ti hyre nepër ëndrrat e mia dhe i lumturove ato.Ti zjarri i zemrës time ne horizont,
Ti fluturimi im i ëndrës, Ti hapësire pa ane e ngazellimit,  Ti një dite ishe ëndërr dhe një dite nuk di,
Ti tani askushi, Ti boshllëku,Ti as dhimbje as zjarr, Ti askushi.Ti, vetëm kujtim.
                                                                 Me shëndet çfarë ke nisur !?
Goodbye My Lover
                                                                                          Arben Vrapi
.....
www.000webhost.com